Usein kysyttyä

www.alueuudistus.fi-sivustolta löytyy kattavasti valtakunnallista tietoa maakuntauudistuksesta. Sivustolla voi tutustua muun muassa uudistuksen taustalla oleviin hallituksen linjauksiin, uudistusta valmisteleviin valtakunnallisiin työryhmiin sekä uudistuksen taustaselvityksiin.

Maakunnallista tietoa uudistuksesta ja sen valmistelusta on koottu näille verkkosivuille. Jos et löydä etsimääsi, voit ottaa yhteyttä sivuston yhteystiedoissa mainittuihin henkilöihin tai jättää kysymyksen tai yhteydenottopyynnön oheisella verkkolomakkeella.

Virallinen esivalmistelu on alkanut Etelä-Savossa kesällä 2016. Valmistelutyö on organisoitu työryhmiin, jotka käynnistävät toimintansa syksyyn 2016 mennessä. Uuden maakunnan tehtäviä valmisteleva väliaikainen toimielin aloittaa toimintansa 1.7.2017.

Ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään tammikuussa 2018 presidentin vaalien 1. kierroksen yhteydessä, ja suorilla vaaleilla valittu maakuntavaltuusto aloittaa työnsä 1.3.2018. Uusi Etelä-Savon maakunta aloittaa toimintansa 1.1.2019.

Maakunnallisten uudistusta valmistelevien työryhmien työskentelyä voi seurata näiltä verkkosivuilta niin maakuntauudistus- kuin sote-puoleltakin. Yhteystiedoissa mainittuihin henkilöihin voi tarvittaessa olla yhteydessä joko suoraan tai jättämällä kysymyksiä tai muuta palautetta oheisella verkkolomakkeella. Tarvittaessa ohjamme yhteydenottopyyntösi uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden asiantuntijoille.

Uuden Etelä-Savon kunnat ja kaupungit ovat Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava. Heinävesi siirtyy Pohjois-Karjalan maakuntaan ja Joroinen Pohjois-Savoon.

Kysy tai kommentoi!